Explained: What is volumetric video capture?
11 augustus 2020
De evolutie van mode
25 augustus 2020

 

Challenge 4: Outfits met groentinten in een green screen studio


Vanwege het coronavirus konden veel events niet doorgaan, waaronder de jaarlijkse afstudeershow van het Summa Fashion College. Als alternatief is er een state-of-the-art oplossing ontwikkeld! Samen met 4DR Studios en Dutch Rose Media was het mogelijk om de creaties van de studenten met behulp van volumetric video in een AR-modeshow te tonen. De afstudeershow is toegankelijk voor iedereen die de Crafted AR app download, zo kun je de modellen in miniatuurversie op je tafel laten verschijnen of zelfs in real size naast je. Crafted AR app is beschikbaar in de App Store en Google Play.

Voor wie niet bekend is hoe volumetric video gefilmd wordt, we geven insight in hoe we het filmen van groene kleding oplossen. De software die wij gebruiken zorgt ervoor dat de groene achtergrond van de opgenomen beelden van de 3D modellen verdwijnt. Als er echter een model wordt gefilmd met een groene outfit of groene tinten in de outfit draagt kunnen er twee problemen ontstaan – gaten in de outfit of kleurverandering naar bruin of blauw -. Wij adviseren onze klanten vaak tijdens de pre-productie over de kleuren en stoffen van de kleding om het best mogelijke resultaat te behalen. Tijdens dit project waren echter alle outfits al vooraf bepaald en waren eventuele aanpassingen niet meer mogelijk. Dat zorgde voor een aantal challenges toen het op groene (getinte) outfits aankwam. De software gaat ervan uit als de instellingen standaard zijn, de groene outfit deel is van de achtergrond van de groene studio. Als de achtergrond wordt verwijderd, worden er automatisch ook delen van de groene outfit verwijderd en ontstaan er dus gaten.

Om dit te voorkomen hebben wij de beschikbare instellingen gewijzigd, de grootste focus was dan ook op de achtergrondinstellingen. De standaardwaarde van de achtergrondinstellingen is normaal 100, als je deze waarde verhoogd kunnen vele donkere en lichte groene tinten verdwijnen. Wanneer de standaardwaarde van 100 wordt verlaagd worden er minder groene kleuren van de outfits verwijderd. Door het verlagen van de standaardwaarde hebben we een oplossing gevonden om specifieke groene kleuren te behouden. Op deze manier wisten we de juiste groene kleur voor de outfits te krijgen.

Tijdens dit project hebben we geleerd dat groen - in zijn donkere tinten – juist heel goed kan werken als er genoeg tijd is voor de voorbereiding. We hebben in dit project veel geleerd over kleuren en stoffen, wat zeer waardevol is voor toekomstige producties. We hebben namelijk een breed scala aan voorbeelden om te laten zien aan onze klanten hoe verschillende kleding, kleuren en stoffen eruit zien in volumetric video. Zo gaan wij dan ook elke uitdaging aan om het beste mogelijke resultaat te behalen!
 

Meer weten over de mogelijkheden van Volumetric Video?

Stuur een e-mail

(0031)40 792 00 35

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Een account aanmaken?