Volumetric Video-studio van 4DR Studios is thuis in de Effenaar
23 oktober 2019
4DR Studios insights #2: Audio & volumetrische video
30 maart 2020

 

Uitdaging 1: Het veranderen van de lengte van een volumetrische videosequentie


Volumetric video brengt vele uitdagingen met zich mee, sommige zullen je zelfs verrassen! Als je een volumetric video wil gaan bewerken is een bewerkingstool natuurlijk handig, er is namelijk een mogelijkheid om de exacte volgorde uit een grotere sequentie te knippen. De grootste uitdaging: Op dit moment is er nog geen basistool beschikbaar voor volumetric video… we zeiden toch dat sommige uitdagingen je zouden verassen? Momenteel zijn er twee mogelijkheden om de lengte van een volumetric video aan te passen!

Unity3D
1. Je kunt het zichtbare gedeelte van volumetric video in Unity3D beheren. Echter vermindert dit niet het datavolume. Als je oorspronkelijke video sequentie 3 minuten is en je slechts 10 seconden gebruikt, is jouw datavolume alsnog 3 minuten.

Aanvraag nieuwe export van het volumetric opnamesysteem
2. Het aanvragen van een nieuwe export van het volumetric opnamesysteem. Dit leidt gelukkig niet naar een nieuwe renderingsproces, maar zodra je de nieuwe export ontvangt moet de import en uitlijning van de video sequentie opnieuw doen in Unity3D. Deze mogelijkheid vergt dus veel handmatig werk, wat je wellicht niet zou verwachten! Er zijn software-oplossingen nodig voor het verwerken van volumetric video, bij voorkeur een oplossing die geen diepgaande codeervaardigheden vereist. Sense of Space, een Finse start-up, richt zich precies op dit probleem en wij zorgen ervoor dat het succesvol gedaan wordt in onze projecten!
 

Meer weten over de mogelijkheden van Volumetric Video?

Stuur een e-mail

(0031)40 792 00 35